Czekoladowa Manna

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ma smak dzieciństwa :)

  • 45 min

Składniki:

  • -litr mleka
    -kostka margaryny
    -szklanka cukru
    -opakowanie cukru waniliowego
    -szklanka kaszy manny
    -2 łyżki kakao
    -ok. 4-5 paczek herbatników

    Polewa:
    -pół kostki margaryny
    -pół szklanki cukru pudru
    -2 łyżki kakao
    -2 łyżki gorącej wody
    -wiórki kokosowe do posypania

Czekoladowa manna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mleko, margarynę i cukier należy zagotować. Powoli wsypywać kaszę mannę nie przerywając mieszania. Kiedy całość zgęstnieje dosypać kakao.

    2. Następnie wyłożyć blaszkę herbatnikami i zalać je gorącą masą. Na to ułożyć kolejną warstwę herbatników i delikatnie docisnąć.

    3. Rozpuścić margarynę do polewy (nie dopuszczając do zagotowania).
    Zdjąć ją z ognia, dosypać cukier puder, kakao oraz wodę. Mieszać, a gdy zgęstnieje polać nią ciasto. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy