Zazwyczaj nie pijemy coca-coli, ale w tym cieście sprawdza się rewelacyjnie...
Składniki:
3 jajka,
80 ml mleka,
30 dag mąki,
30 dag cukru,
cukier waniliowy,
3 łyżki kakao,
szczypta soli,
25 dag margaryny lub masła,
200ml coca-coli,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Czekoladowa babka z coca-colą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać mleko oraz stopione, zimne masło. Wlać colę. Dodać rewsztę sypkich produktów i dobrze utrzeć. Tortownicę o średnicy 24 cm, wyłożyć pergaminem, natłuścić i wysypać bułką tartą. Wylać ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 180st. Wierzch polać czekoladą stopioną z kilkoma łyżkami mleka.
Komentarze