Czekoladowa babka z coca-colą

4.5 (149 ocen)

Zazwyczaj nie pijemy coca-coli, ale w tym cieście sprawdza się rewelacyjnie...

Składniki:

  • 3 jajka,
    80 ml mleka,
    30 dag mąki,
    30 dag cukru,
    cukier waniliowy,
    3 łyżki kakao,
    szczypta soli,
    25 dag margaryny lub masła,
    200ml coca-coli,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowa babka z coca-colą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać mleko oraz stopione, zimne masło. Wlać colę. Dodać rewsztę sypkich produktów i dobrze utrzeć. Tortownicę o średnicy 24 cm, wyłożyć pergaminem, natłuścić i wysypać bułką tartą. Wylać ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 180st. Wierzch polać czekoladą stopioną z kilkoma łyżkami mleka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować