Czekoladowa babeczka Alibabka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Sezamie otwórz się ... dzisiaj wyszła spora czekoladka .Błyskawiczny deser.

  • 10 min

Składniki:

  • Na 4 babeczki
    180 g czekolady mlecznej
    20 g czekolady gorzkiej
    40 g sezamu
    4 łyżki mleka zagęszczonego 7,5 %

Czekoladowa babeczka alibabka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-235r972 1. W saganku gotujemy wodę.
    Połamaną czekoladę i sezam przekładamy do szklanej miski ,stawiamy ją na saganku i rozpuszczamy wszystko nad parą wodną.
    Dolewamy mleko.
    Typowe foremki babeczkowe lekko smarujemy oliwą i napełniamy ciepłą czekoladą.
    Wstawiamy do lodówki na minimum 1/2 godziny , lub do zamrażalnika .
    To dla niecierpliwych , lub miłych choć niezapowiedzianych gości.
  • 2. I szybki , smaczny deser gotowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy