Czekoladove love, czyli zdrowe migdałowe brownie na winie z żurawiną i jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suszoną żurawinę zalać winem i namaczać przez ok. godzinę. W międzyczasie rozpuścić w rondelku masło wraz z posiekaną czekoladą, ostudzić. W osobnym naczyniu połączyć i wymieszać dokładnie suche składniki. Jaja ubić z łyżką cukru na białą, puszystą masę. Połączyć masę czekoladową z winem oraz nasączoną żurawiną, a następnie z masą jajeczną i po trochu dodawać suche składniki. Mieszać bardzo delikatnie aż do uzyskania jednolitej masy. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec w formie o kształcie serca przez 25-30 minut.
2.Po upieczeniu polać ciasto polewą, przygotowaną z rozpuszczonej w maśle czekolady i posypać jagodami goji.
Porady
Ciasto wychodzi dosyć zwarte, wilgotne i mocno czekoladowe.
Komentarze