Czekoladki z toffi

4.49 (183 ocen)

  • 30 min

Pyszne czekoladki wypełnione masą karmelową z pewnością sprawią, że dzień przywitamy z uśmiechem :)

  • 30 min

Składniki:

  • tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady (warto dać pół na pół)
    3 łyżki masy kajmakowej
    1 płaska łyżka masła
    pudełko po bombonierce z wgłębieniami lub forma do lodu
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Toffi Czekoladki

Czekoladki z toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka smarujemy foremki (lub wgłębienia w formie na lód), szczególnie zwracając uwagę na boki. Po wysmarowaniu odkładamy do góry nogami, tak by czekolada rozłożyła się równomiernie. Można schłodzić w lodówce. Czynność powtarzamy, tworząc dwie warstwy czekolady (czekoladkę będzie łatwiej wyjąć).
  • 2. Masę kajmakową ucieramy z masłem i wypełniamy środek czekoladek, wyrównujemy wierzch i nakładamy pędzelkiem dwie warstwy czekolady (to będzie spód naszych pralinek). Wkładamy do lodówki i czekamy aż czekolada stężeje.
  • 3. Delikatnie wyjmujemy czekoladki z foremek i teraz nadszedł najprzyjemniejszy moment- degustacja :)

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować