Czekoladki z nadzieniem kokosowym

0 (0 ocen)

Pyszne czekoladki z jeszcze lepszym nadzieniem.

Składniki:

  • Tabliczka mlecznej czekolady
    Tabliczka białej czekolady
    3 łyżki wiórek kokosowych

Czekoladki z nadzieniem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladki 1. Mleczną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, za pomocą pędzelka rozprowadzamy ją dokładnie w silikonowych foremkach, wkładamy do lodówki i czekamy aż zastygnie, powtarzamy to 3 razy żeby zrobiła się gruba warstwa. Roztapiamy czekoladę białą i mieszamy ją z wiórkami kokosowymi, nakładamy do wysmarowanej foremki i zalewamy czekoladą mleczną. Odstawiamy do lodówki na czas całkowitego zastygnięcia.

Porady

Zamiast nadzienia czekoladowo kokosowego możemy dodać owoce, dżem, owoce itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy