Czekoladki z masłem orzechowym

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Coś na ząb dla wielbicieli czekolady i masła orzechowego:)

Składniki:

  • 100 g czekolady mlecznej,ciemnej
    2 pełne łyżki (z czubkiem) masła orzechowego (z kawałkami orzechów)
    12 malutkich foremek na czekoladki


    pędzelek
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladki z masłem orzechowym 1. Czekoladę łamiemy,wkładamy do rondelka i topimy w kąpieli wodnej.Roztopioną czekoladą pokrywamy od wewnątrz każdą malutką foremkę.
  • Czekoladki z masłem orzechowym 2. Foremki wkładamy do lodówki żeby czekolada całkowicie zastygła.Gdy czekolada w foremkach będzie już twarda,możemy foremki napełnić masłem orzechowym.Masło możemy delikatnie podgrzać,będzie miększe i latwiej będzie mam napełniać nim foremki.Nie może być jednak zbyt ciepłe.Każdą napełnioną masłem foremkę pokrywamy roztopioną czekoladą.Foremki ponownie wstawiamy do lodówki.Czekoladki są bardzo dobre,słonawe masło orzechowe i słodka czekolada to duet doskonały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować