Czekoladki z lemon curd - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biała czekolada:
Czekoladę roztapiamy nad parą wodną i smarujemy dokładnie foremki. Wkładamy do zamrażalnika. Gdy się zastygnie powtarzamy jeszcze raz.
2.Lemon curd:
Wszystkie składniki (oprócz masła) umieszczamy w garnku i doprowadzamy do momentu wrzenia (ciągle mieszając). Gotujemy ok. 2 minuty. Następnie dodajemy masło i powtarzamy to co wcześniej, czyli gotujemy 2 minuty (nie zapominając o mieszaniu). Tak przygotowany krem możemy przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem żeby nie było grudek. Ja jednak tego nie robiłam.
3.Gdy krem ostygnie wykładamy do wysmarowanych foremek i zalewamy czekoladą.
Tak samo postępujemy z mleczną czekoladą tylko naszym nadzieniem jest dżem.
Smacznego :)
Komentarze