Czekoladki z kremem orzechowym

1.5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne domowe słodkości z prostym składem.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g deserowej lub mlecznej czekolady
    50 g masła
    4 łyżeczki masła orzechowego
    1 łyżka cukru pudru
    15 małych foremek na praliny
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki Krem

Czekoladki z kremem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy masło orzechowe i ponownie miksujemy. Krem wstawiamy do lodówki.
  • 2. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Foremki smarujemy przy pomocy pędzelka na dnie i po bokach. Wkładamy na 5 minut do lodówki. Następnie wypełniamy kremem i przykrywamy jeszcze płynną czekoladą. Chłodzimy do całkowitego stężenia czekolady. Podajemy schłodzone, smacznego!

Porady

Jeżeli korzystasz z masła orzechowego z miodem, dodaj tylko 1 łyżeczkę cukru pudru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować