Czekoladki z kakaowym nadzieniem

0 (0 ocen)

Małe, domowe czekoladki nadziane słodkim kremem kakaowym. Niebo w gębie :) Serdecznie polecam!

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
    50 g miękkiego masła
    2 łyżki mleka
    1 łyżka kakao naturalnego
    3-4 łyżki cukru pudru

Czekoladki z kakaowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem do puszystości. Pod koniec dodać mleko i kakao, dobrze wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Na dno małych papilotek na pralinki wylać 1 łyżeczkę czekolady. Za pomocą pędzelka wysmarować również boki. Schłodzić do całkowitego stężenia czekolady. Następnie do środka czekoladek nakładać troszkę kremu. Zalać pozostałą czekoladą do przykrycia kremu. Tak przygotowane czekoladki schłodzić do zastygnięcia. Przed podaniem delikatnie oddzielić papierem od czekoladki. Smacznego!

Porady

Czekoladki można przechowywać w lodówce lub w temperaturze pokojowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy