Czekoladki kokosowe (bounty)

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Bardzo pyszne, GORĄCO POLECAM !

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 200 g wiórek kokosowych
    100 ml. śmietanki kremówki
    70 g cukru pudru
    70 g masła
    200 g mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladki kokosowe (bounty) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu mieszamy wiórki kokosowe z cukrem pudrem. W garnuszku podgrzewamy śmietanę i masło, aż masło się rozpuści. Tak przygotowaną masę wlewamy na wiórki i mieszamy. Wstawiamy na 15 min. do lodówki by masa stężała.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na papierze do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i ponownie wkładamy do lodówki na około 30 min. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Każdą kulkę zanurzamy w czekoladzie i wykładamy na papier. Chłodzimy w lodówce około 45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować