Czekoladki kawowo-kokosowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne domowe czekoladki, zrobione w oryginalnych foremkach z pewnością mogą mile kogoś zaskoczyć, a już na pewno poprawić humor :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - gorzka czekolada: 100 gramów
    NADZIENIE:
    - gorzka czekolada: 40 gramów
    - krem kokosowy: 1 łyżka
    - mocna kawa (użyłam kawy o aromacie pinacolada): 2 łyżki

Czekoladki kawowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

    Foremki na czekoladki smarujemy roztopioną czekoladą i odkładamy na kilka minut do lodówki.

    Czynność powtarzamy jeszcze 2 razy.
  • 2. Czekoladę na nadzienie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i energicznie mieszamy z kremem kokosowym i kawą.

    Do foremek nakładamy po łyżeczce nadzienia.

    Ponownie wkładamy całość do lodówki.
  • czekoladki kawowo-kokosowe 3. Po około 5 minutach nadzienie przykrywamy kolejna warstwą roztopionej czekolady tworząc tył czekoladek.

    Wygładzamy i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

    Zastygnięte czekoladki wyjmujemy z foremki.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy