CZEKOLADKI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Znakomicie się sprawdzą jako drobny prezent dla bliskich

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • MASA CZEKOLADOWA
    - 2 tabliczki gorzkiej czekolady

    DODATKOWO:
    - żurawina
    - płatki migdałów

Czekoladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Czekolady roztapiamy w misce na parze. Kiedy masa zrobi się gładka ściągamy ją z pary i odpowiednio temperujemy czekoladę ( studzimy).
    2. Do foremek wsypujemy odrobinę migdałów, a także żurawinę. Zalewamy ostudzoną czekoladą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie czekolady można wyjąć z foremek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy