Czekolada plastyczna

  • wyświetlono: 238 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Super plastyczna masa, z której możecie wyczarować co tylko chcecie :)

mzka

Składniki

Składniki
• 200 g czekolady (2 tabliczki)
• 70-75 g miodu płynnego (u mnie to ok. 1,5 łyżki, ale niektórym osobom wychodzi 4-5 więc ważcie proszę ;-))

Sposób przygotowania przepisu:

Czekolada plastyczna

  • 1. W kąpieli wodnej roztapiam czekoladę. Dodaję miód i mieszam, nie za długo, tylko do wymieszania składników. Wylewam na papier (taki zwykły nie do pieczenia, ale np. na papier do drukarki) i zostawiam na 2-5 godzin. Zdejmuję z papieru i zagniatam ogrzewając w dłoniach (w rękawiczkach, by nie ogrzewać zbytnio czekolady) aż czekolada będzie plastyczna (ona jest jak modelina). Gotowe wzory przechowywać w zamkniętych pojemnikach. W lodówce. Będzie ona twardsza, ale łatwo ją rozgrzać w dłoniach. Czekoladę wałkuję, robię wzorki, figurki itd. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

słodkie życieczekolada

Komentarze

Podobne przepisy

Serowy deser straciatella

Dodane przez: akrobatka22

Serowy deser straciatella

Deserek dla każdego!

Tort czekoladowy KLAUDII

Dodane przez: Pyszne_desery

Tort czekoladowy KLAUDII

Uwielbiam ciasta czekoladowe, a...

Maślano- czekoladowe rogaliki

Dodane przez: Jaga85

Maślano- czekoladowe rogaliki

Maślane ciasto plus czekoladowe...

Czekoladowy mazurek

Dodane przez: Jaga85

Czekoladowy mazurek

Mazurek to tradycyjne, słodkie...

image-1sm77i3

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

mazurek czekoladowo-pomarańczowy z nutą kardamonu

Moje Mazurki są nietuzinkowe w...

Gofry

Dodane przez: mzka

Gofry

Najlepszy przepis na gofry jaki...