Granita Chocolate

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Pyszna i orzeźwiająca

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 paczka czekolady LaFesta (25 gram)
    100 ml śmietany kremówki
    migdały

Granita chocolate - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Wlewamy do płaskiego naczynia, najlepiej plastikowego, chłodzimy i wsadzamy do zamrażarki na półtora- dwie godziny. Śmietanę ubijamy.
    Zimną czekoladę z odrobinkami lodu wlewamy do wysokiej szklanki.
    Śmietanę nakładamy do rękawa cukierniczego (z końcówką sześcioramiennej gwiazdki) i wyciskamy na czekoladę.
    Posypujemy migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy