Czekolada na gorąco

  • wyświetlono: 189 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna, pachnąca czekolada.... hmm idealna na zimowe wieczory

MagdalenaS

Składniki

400 ml mleka
10 łyżek śmietanki kremówki
1/3 łyżeczki chilli
1/3 łyżeczki cynamonu
1 tabliczka czekolady gorzkiej ( lub pół na pół z mleczna)
ok 2 łyżki cukru ( wg uznania)

Do dekoracji bita śmietana

Sposób przygotowania przepisu:

Czekolada na gorąco

  • 1. Mleko wraz ze śmietanką wlać do rondla. Dodać cukier, cynamon i chilli. Zagotować i mieszać aż cukier się rozpuści. Następnie dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Podgrzewać na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści, a powstała masa będzie gładka i kremowa. Przelać do pucharków/filiżanek. Udekorować bitą śmietaną ( kremówką ubitą nie całkiem na sztywno). Podawać gorące. Smacznego:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzuszkola_babcimama_mnie_nauczylaczekoladabita śmietanakremówkachilliczekolada na gorącona gorącoczekolada na ostro

Komentarze

Podobne przepisy

biszkopt przekładany na gorąco

Dodane przez: martula85

Biszkopt przekładany na gorąco

Ciasto to chodziło za mną już od...

image-0fxac3t

Dodane przez: AgaAgnieszka

Szarlotka na gorąco z lodami

Taki deser podałam w Dniu Kobiet...

Miodownik z jabłkami i budyniem na gorąco

Dodane przez: juchab

Miodownik z jabłkami i budyniem na gorąco

Miodownik, który nie wymaga leżakowania...

DESER ŚMIETANKOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI NA GORĄCO

Dodane przez: Ostra Na Słodko

DESER ŚMIETANKOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI...

Delikatny krem o smaku mlecznej...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Polewa na gorąco.

Przepis od teściowej.

Truskawki na gorąco z lodami, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Dodane przez: 2milutka

Truskawki na gorąco z lodami, bitą śmietaną...

Kusząca soczysta czerwień truskawek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE