Czekolada na gorąco

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonała czekolada na zimowe wieczory Bardzo dobrze rozgrzewa i dodaje energii

Składniki:

  • • 1 litr mleka
    • 3 łyżki kakao
    • 2/3 szklanki cukru /lub zastąpić innym cukrem
    • łyżka przyprawy do pierników
    • 3 łyżki syropu z orzechów laskowych
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
    • szczypta gałki muszkatołowej
    • 50 g czekolady ekstra goszkiej 90 %
    • 1 jajko
    • 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    do każdej szklanki
    • szczypta chili
    • szczypta mielonych migdałów

Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Z mleka odlać 1 szklankę mleka.Resztę mleka zagotować z cukrem dodać połamaną czekoladę, mieszać aż się rozpuści .
  • 2. • Do odlanego mleka dać kakao,przyprawę do piernika,cynamon,gałkę muszkatołową,syrop z orzechów laskowych,jajko i mąkę ziemniaczaną.Wszystko razem dobrze wymieszać można blenderem.
  • 3. Powstałą masę wlać do gotującego mleka, mieszać aż się zagotuje rozlać do szklanek,dodać chili i zmielone migdały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy