Czekolada na gorąco

  • wyświetlono: 86 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Filiżanka gorącej czekolady zdecydowanie poprawi humor każdemu szczególnie w okresie jesienno - zimowym. Smak czekolady można wzbogacić za pomocą aromatycznych przypraw, likierów lub jak w tym przepisie piankami marshmallow.

Moje profilowe
  • 2 porcje
  • 15min

Składniki

50 gramów gorzkiej czekolady
1 szklanka mleka (250 ml.)
50 ml. słodkiej śmietanki 30 %
do dekoracji pianki marshmallow
Smak można wzbogacić likierem amaretto lub cynamonem, kardamonem, przyprawą do piernika lub chili.

Sposób przygotowania przepisu:

Czekolada na gorąco

  • 1. Mleko wraz ze śmietanką przelać do rondelka lekko podgrzać następnie dodać połamaną na kawałki czekoladę. Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia i chwilkę gotować na małym ogniu aż czekolada będzie gładka i kremowa.
    Bałwanek zrobiony z 3 pianek udekorowanych czekoladą i paluszkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

świętaboże narodzeniedeser na ciepłoczekolada na gorącociepły napój

Komentarze

Podobne przepisy

biszkopt przekładany na gorąco

Dodane przez: martula85

Biszkopt przekładany na gorąco

Ciasto to chodziło za mną już od...

Miodownik z jabłkami i budyniem na gorąco

Dodane przez: juchab

Miodownik z jabłkami i budyniem na gorąco

Miodownik, który nie wymaga leżakowania...

makowiec na gorąco

Dodane przez: agus11013

MAKOWIEC PRZEKŁADANY NA GORĄCO

Ciasto rozpływa się w ustach, biszkopt...

DESER ŚMIETANKOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI NA GORĄCO

Dodane przez: Ostra Na Słodko

DESER ŚMIETANKOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI...

Delikatny krem o smaku mlecznej...

image-0fxac3t

Dodane przez: AgaAgnieszka

Szarlotka na gorąco z lodami

Taki deser podałam w Dniu Kobiet...

Truskawki na gorąco z lodami, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Dodane przez: 2milutka

Truskawki na gorąco z lodami, bitą śmietaną...

Kusząca soczysta czerwień truskawek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE