Czekolada na gorąco

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Na zimne, jesienne dni.....

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czekolada (mleczna): 50 gramów
    - czekolada (gorzka): 50 gramów
    - mleko 3,2 %: 300 mililitrów
    - śmietana kremówka 30 %: 100 mililitrów
    - śmietana (kremówka 30% do dekoracji): 100 mililitrów
    - cukier waniliowy (1 opakowanie): 1 sztuka
    - cukier: 2 łyżki

Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko ze śmietaną gotujemy. Dokładamy pokruszoną czekoladę. Gotujemy, mieszając. Dosypujemy łyżkę cukru,cukier waniliowy, mieszamy.Śmietanę z resztą cukru ubijamy na sztywno. Czekoladę nalewamy do szklanek. Dekorujemy bitą śmietaną. Podajemy na gorąco.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy