Czekolada na gorąco

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowaną czekoladę mogą pić tylko dorośli. Dla abstynentów proponuję nie dodawać wiśniówki.Imbir też robi swoje, szczyptę wanilii i cynamonu dla smaku i aromatu, bym zostawiła.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram czekolady mlecznej
    0,5 szkl. mleka
    kieliszek wiśniówki
    po szczypcie wanilii,cynamonu i imbiru

Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekola 1. Czekoladę łamem, łącze z mlekiem i podgrzewam, ciągle mieszając aż się rozpuści. Gdy jest gorąca , dodaję przyprawy i wiśniówkę, mieszam. Nalewam do filiżanek.

Komentarze

Podobne przepisy