Czekolada domowa z białą polewą

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Czekolada dla koneserów słodkości.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mleko w proszku łaciate ½ kg
    Cukier 1 szklanka
    Margaryna palma lub masło ½ kostki
    Cukier waniliowy 1 szt.
    Kakao 5 łyżek
    Woda ¾ szklanki
    Orzechy włoskie łuszczone 10 dag
    Polewa czekoladowa biała 1 torebka
    Sezam łuskany do posypki

Czekolada domowa z białą polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Cukier, cukier waniliowy, margarynę i wodę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mleko wymieszać z kakao, potłuczonymi orzechami i wymieszać. Gdy margaryna będzie lekko przestudzona, wlać do mleka i szybko wymieszać, po czym przełożyć do foremek. Wstawić do lodówki na dwie godziny, następnie polać rozpuszczoną białą polewą, posypać sezamem i ponownie schłodzić. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy