Czekolada domowa

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 75 lat, ale czuję się dużo młodziej. Mam przepisy z dawnych lat na dania łatwe, smacznei tanie.

Składniki:

  • ● 1/2 szkl. wody
    ● 3 szkl. cukru
    ● 20 dag masła lub margaryny
    ● 1/2 kg mleka w proszku
    ● 3 łyżki kakao
    ● bakalie według uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekolada domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wodę, cukier
    i masło. Masę studzimy i do
    jeszcze ciepłej wcieramy
    mleko. Dodajemy kakao i bakalie.
    Wszystko dokładnie
    mieszamy i wlewamy na blachę
    o wymiarach 37x25 cm.
  • 2. Masę studzimy, odstawiamy
    blachę w zimne miejsce.
    Po pokrojeniu wyjdzie 10 tabliczek
    czekolady o normalnych
    rozmiarach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować