1.Składniki na kruszonkę zagnieść i włożyć do zamrażalnika na min. 30min.
2.Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka ucieramy z cukrami. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3.Miksując zmniejszamy obroty i powoli wlewamy ostudzoną margarynę.
4.Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy 3/4 masy. Do reszty dodajemy kakao i miksujemy.
5.Część czekoladową równomiernie rozprowadzamy po wierzchu.
6.Jabłka obieramy i kroimy w półplastry. Układamy je na czekoladowej masie lekko dociskając. Wyciągamy z zamrażalnika wcześniej włożoną kruszonkę i rwiemy rozkładając równomiernie po cieście.
7.Wkładamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy godzinę.
Komentarze