Nie którzy męczą się z robieniem powideł, gotowanie w garnku, mieszanie, kuchnia zachlapana.
Wystarczy powiedzieć koniec z tym i włożyć blaszkę do piekarnika ;-)
Ciężko jest podać proporcje, ponieważ to zależy jak słodkie mają być a nie każdy lubi lub nie może dużo cukru, proszę dodać cukru według uznania.
moje proporcje:
4 kg śliwek
1/2 kg cukru
Sposób przygotowania przepisu:
Powidła śliwkowe
1.
1. Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy pestki.
2. Układamy śliwki na blaszce.
3. Posypujemy cukrem.
4. Wstawiamy do piekarnika 180 stopni.
5. Co jakiś czas trzeba uchylić żeby odparowało oraz zamieszać ( co 30 minut).
6. Powidła są zrobione w 3godziny a co najważniejsze czysty piekarnik.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze