Czarujące pulpeciki w bogatym sosie...

0 (0 ocen)

  • 1 min

Moje kolejne "wymyślne" danie...

  • 1 min

Składniki:

  • -1 duża czerwona papryka (może być zielona lub żółta)
    -4 ząbki czosnku
    - 2 cebule
    -puszka kukurydzy
    - 10 niedużych pieczarek
    -puszka czerwonej fasoli
    -puszka pomidorów w kawałkach
    - przyprawa uniwersalna, pieprz, chili, czosnek mielony, przyprawa do fasoli, zioła prowansalskie
    - marchew
    -1/2 kg mielonego mięsa
    -bułka tarta
    -1 jajo
    -oliwa
    -zielenina (u mnie: koperek, nać pietruszki, lubczyk)
    -odrobina mleka
    -kostka rosołowa drobiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czarujące pulpeciki w bogatym sosie... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulpeciki 1. Mięsko mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz przyprawa uniwersalna, pieprzem i czosnkiem mielonym i formujemy malutkie pulpeciki. Smażymy je na oliwie ma chrupiąco. Odstawiamy na bok. Paprykę kroimy w kostkę, czosnek siekamy, cebulki kroimy w piórka, marchew w talarki. Kukurydzę, paprykę, marchew, cebulę, czosnek wrzucamy do dużego garnka, dodajemy oliwę pozostałą po smażeniu pulpecików i przykrywamy. Smażymy do miękkości, ok. 15`. Po tym czasie dodajemy kostkę rosołową, zieleninę, pulpeciki, pomidory, pieczarki pokrojone w plasterki i doprawiamy do smaku. Gotujemy pod przykryciem jeszcze jakieś 15-20`. Na koniec dodajemy fasolę, mieszamy. Podlewamy mlekiem, by złagodzić smak pomidorowy. Gorące wkładamy do słoików i zakręcone stawiamy do góry dnem. Smaczne do chlebka, ale i ryżu czy ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować