Czarny makaron z krewetkami

4.5 (177 ocen)

  • 10 min

Makaron barwiony barwnikiem z kałamarnicy, krewetki i gęsty śmietanowy sos, a wszystko doprawione czosnkiem niedźwiedzim - idealne połączenie. Sposób na ekspresowy, sycący obiad.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g mrożonych krewetek koktajlowych
    300 ml śmietanki 12%
    250 g świeżego czarnego makaronu
    2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
    sól do smaku
    oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Czarny makaron z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy krewetki oraz czosnek niedźwiedzi. Smażymy krewetki do momentu rozmrożenia – 2-3 minuty. Dodajemy śmietankę oraz makaron. Wszystko dusimy około 5 minut – do czasu kiedy makaron wchłonie nadmiar płynów oraz będzie miał pożądaną miękkość. Doprawiamy solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować