Makaron barwiony barwnikiem z kałamarnicy, krewetki i gęsty śmietanowy sos, a wszystko doprawione czosnkiem niedźwiedzim - idealne połączenie. Sposób na ekspresowy, sycący obiad.
10 min
Składniki:
250 g mrożonych krewetek koktajlowych
300 ml śmietanki 12%
250 g świeżego czarnego makaronu
2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
sól do smaku
oliwa z oliwek do smażenia
Czarny makaron z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy krewetki oraz czosnek niedźwiedzi. Smażymy krewetki do momentu rozmrożenia – 2-3 minuty. Dodajemy śmietankę oraz makaron. Wszystko dusimy około 5 minut – do czasu kiedy makaron wchłonie nadmiar płynów oraz będzie miał pożądaną miękkość. Doprawiamy solą.
Komentarze