Czarny makaron z fasolką szparagową i pesto z czosnku niedzwiedziego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób

Czarny makaron przykuwa uwage a dodatkowo zaskoczy każdego.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 15 dag czarnego makaronu z dodatkiem sepii
    20 dag zielonej fasolki szparagowej
    kilka pomidorów koktajlowych
    pół papryczki chili (bez nasionek)
    3-4 łyżki pestek dyni
    2-3 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka masła klarowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Czarny makaron z fasolką szparagową i pesto z czosnku niedzwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy. Fasolkę oczyszczamy, dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Makaron przekładamy na  głęboką patelnię, dodajemy pesto i pokrojoną papryczkę chili (jeśli ktoś lubi ostre dania, może dodać ziarenka). Pomidorki kroimy na pół, lekko podsmażamy na drugiej patelni na łyżce masła klarowanego (można też na grillowej patelni) Pestki dyni podpiekamy przez chwilę na suchej patelni. Makaron podgrzewamy razem z pesto, dodajemy fasolkę szparagową i pomidory. Delikatnie mieszamy i chwilę smażymy aby makaron był gorący. Po wierzchu posypujemy pestkami dyni. Podajemy.
    Danie szybkie i smaczne, idealne dla zabieganych!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować