Czarny makaron przykuwa uwage a dodatkowo zaskoczy każdego.
30 min
Dla 3 osób
Składniki:
15 dag czarnego makaronu z dodatkiem sepii
20 dag zielonej fasolki szparagowej
kilka pomidorów koktajlowych
pół papryczki chili (bez nasionek)
3-4 łyżki pestek dyni
2-3 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego
1 łyżka masła klarowanego
Czarny makaron z fasolką szparagową i pesto z czosnku niedzwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy. Fasolkę oczyszczamy, dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Makaron przekładamy na głęboką patelnię, dodajemy pesto i pokrojoną papryczkę chili (jeśli ktoś lubi ostre dania, może dodać ziarenka). Pomidorki kroimy na pół, lekko podsmażamy na drugiej patelni na łyżce masła klarowanego (można też na grillowej patelni) Pestki dyni podpiekamy przez chwilę na suchej patelni. Makaron podgrzewamy razem z pesto, dodajemy fasolkę szparagową i pomidory. Delikatnie mieszamy i chwilę smażymy aby makaron był gorący. Po wierzchu posypujemy pestkami dyni. Podajemy.
Danie szybkie i smaczne, idealne dla zabieganych!
Komentarze