Czarny chleb i czarna woda (smażona ciecierzyca z czarna fasola chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Moczyć ciecierzycę przez noc w dużej ilości zimnej wody.
2. Następnego dnia odcedź ciecierzycę i umieść na patelni pokrytej zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez około 45 minut lub do miękkości. Pozwól, aby ciecierzyca ostygła w ich wodzie do gotowania, a następnie spuść. Odłożyć na bok.
3. Podgrzej olej arachidowy w woku do momentu, aż powierzchnia lekko zacznie migotać. Smażyć imbir, czosnek, czarną fasolę, cebulę i paprykę przez dwie minuty lub aż do uzyskania aromatu. Dodaj ciecierzycę i smaż przez 2 minuty.
4. Wlać wino, oprószać je wokami boków wok okrężnym ruchem, następnie dodać cukier, tamari, ocet i olej sezamowy i mieszać smaż przez 3 minuty, aby stworzyć bogaty sos. Wrzuć cebulkę i chili i podawaj natychmiast.
Komentarze