Czarniak to smaczna ryba z rodziny dorszowatych.Jest , zdrowa, soczysta,znakomita w smaku ,mięsista, - u mnie przyrządzona w ziołowo -lekko cytrynowej panierce posmakowała wszystkim domownikom:) Polecam.
30 min
Składniki:
300g fileta z czarniaka
skóra otarta z połowy cytryny
sól,
pieprz,
bułka tarta,
olej do smażenia,
jajko
mąka
Czarniak w ziołowo-cytrynowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Filet czarniaka , po rozmrożeniu, opłucz i osusz na ręczniku papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Do miski wsyp bułkę tartą i skórkę z cytryny. a także zioła .Wymieszaj wszystkie składniki ze soba.
Filety czarniaka obtocz w mące, następnie w jajku i bułce tartej -ziołowej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.Podaj z ulubiona sałatka lub surówką.
Smacznego
Komentarze