Czarniak w ziołowo-cytrynowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Czarniak to smaczna ryba z rodziny dorszowatych.Jest , zdrowa, soczysta,znakomita w smaku ,mięsista, - u mnie przyrządzona w ziołowo -lekko cytrynowej panierce posmakowała wszystkim domownikom:) Polecam.

  • 30 min

Składniki:


  • 300g fileta z czarniaka
    skóra otarta z połowy cytryny
    sól,
    pieprz,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,
    jajko
    mąka

    zioła ,:
    tymianek , bazylia , oregano.-po około 1, 5 łyzeczki.

Czarniak w ziołowo-cytrynowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1.


    Filet czarniaka , po rozmrożeniu, opłucz i osusz na ręczniku papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Do miski wsyp bułkę tartą i skórkę z cytryny. a także zioła .Wymieszaj wszystkie składniki ze soba.
    Filety czarniaka obtocz w mące, następnie w jajku i bułce tartej -ziołowej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.Podaj z ulubiona sałatka lub surówką.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy