Czarniak w sosie śmietanowo - majonezowym

5 (2 ocen)

Proste, szybkie danie. Polecam z surówką z kiszonej kapusty.

Składniki:

  • 500 g czarniaka lub dorsza
    4 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    1 łyżka posiekanego kopru
    50 g żółtego sera
    sok z cytryny
    pieprz cytrynowy
    sól
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czarniak w sosie śmietanowo - majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na porcje i skropić sokiem z cytryny.
  • 2. Śmietanę wymieszać z majonezem, musztardą i koprem. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
  • 3. Porcje ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
  • 4. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni i piec rybę pod przykryciem 25 minut. Pod koniec odkryć, na każdy kawałek położyć plasterek sera i zapiekać do lekkiego zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować