2.
Pieczarki umyć, pokroić w drobne ćwierć plasterki,skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały, cebulę, czosnek pokroić w drobną kostkę, kapustę posiekać nożem.
3.Na patelni rozgrzać olej,włożyć pieczarki i smażyć do lekkiego zrumienienia, dodać czosnek, cebulę i smażyć do jej zeszklenia.Włożyć kapustę,smażyć do czasu odparowania wody.
4.
Z kaszanki zdjąć osłonki,pokroić w mniejsze kawałki i włożyć na patelnię.
5.Całość smażyć do czasu lekkiego przesmażenia się kaszanki,przyprawić do smaku przyprawami,przestudzić.
7.
Na patelni rozgrzać olej , włożyć roladki i smażyć je na rumiano podlewając niewielkimi ilościami gorącej wody. Po usmażeniu zalać całość gorącą wodą i dusić do miękkości mięsa i zredukowania do 3/4 wody, ewentualnie sos doprawić do smaku.
Porady
Przed podaniem usunąć nici. Podawać z ziemniakami z wody, polanymi wytworzonym sosem lub jako dodatek do pieczywa.
Komentarze