Cytryny w syropie

  • wyświetlono: 2348 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

świetny dodatek do herbaty

Kasia S
  • 1 porcje
  • 30min

Składniki

2 cytryny
3 łyżki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Cytryny w syropie

  • 1. Cytryny sparzyć i wyszorować. Odciąć końcówki a resztę pokroić w plastry. W słoiczku o pojemności 330 ml układać plastry cytryn. Każdy plaster posypać cukrem i lekko przydusić. Słoik zamknąć. Zapasteryzować 10 minut. Podany przepis jest na 1 słoik o pojemności 330 ml. Do herbaty dodawać 1 plaster cytryny lub 2 łyżeczki syropu. Po otwarciu słoik z cytrynami przechowywać w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaprzetwory_z_ fiskars

Komentarze

Podobne przepisy

WIŚNIE DRYLOWANE W SYROPIE

Dodane przez: suzana

WIŚNIE DRYLOWANE W SYROPIE

Wiśnie w syropie to doskonały pomysł...

Gruszki w syropie

Dodane przez: danusia19671

Gruszki w syropie

Bardzo smaczne gruszki w syropie....

wiśnie drążone

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Wiśnie drążone w syropie

Wiśnie drążone w syropie są doskonałym...

Rajskie jabłuszka w syropie

Dodane przez: doowa

Rajskie jabłuszka w syropie

Stoi drzewo a na nim aż się proszą...

Brzoskwinie w syropie

Dodane przez: joanna30

Brzoskwinie w syropie

O wiele zdrowsze i tańsze niż te...

Dynia w syropie

Dodane przez: diandra26

Dynia w syropie

Dynia w syropie jest równie smaczna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE