Cytrynowy sernik na korzennym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztapiamy. Kruszyny ciastka. Składniki łączymy ze sobą.
2.Z masy powinniśmy uzyskać mokry piasek. Wykładamy formę tortową o średnicy 22 cm papierem do pieczenia (tylko spod) a następnie wysypujemy nasze pokruszone ciastka. Dobrze ugniatamy do formy.
3.Zagotowujemy 100 ml wody i rozpuszczamy galaretkę cytrynową. Dokladnie mieszamy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek homogenizowany i cukier puder. Do gotowej galaretki przekładamy po 1 łyżce masy i delikatnie mieszamy rózgą. I tak robimy z całą masą. Następnie przelewamy ją na spód tortownicy.
4.Przygotowujemy cytryny które będą u nas ozdobą:
Cytryny sparzamy i dokładnie myjemy. Kroimy w cieniutkie paseczki. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cukier. Mieszamy. Wrzucamy nasze cytryny i tak je kandyzujemy około 20 minut.
Komentarze