CYTRYNOWY PUCH Z ARBUZEM

4.5 (153 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest wiele wariacji na temat ciasta śnieżny puch, tym razem w wersji cytrynowej z arbuzową galaretką. Pyszotka

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera
    4 galaretki cytrynowe
    5 łyżek cukru pudru
    500ml gorącej wody
    500 ml śmietany kremówki
    15 dag herbatników
    1 kg arbuza
    3 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Cytrynowy puch z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Dużą blachę wykładamy ciastkami.
    *Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy.
    *Śmietanę ubijamy na sztywno. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.
    Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciastka.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
    * Arbuza pozbawiamy skórki, pestek, blendujemy. Żelatynę przekładamy do rondelka, zalewamy małą ilością wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Studzimy, dodajemy do masy arbuzowej, wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować