Nieziemsko lekkie, delikatne, rozpływające się w ustach. Pozostawia niedosyt za kazdym razem gdy po nie sięgamy
60 min
Składniki:
1 kg sera np w wiaderku
4 galaretki cytrynowe
5 łyżek cukru pudru
800 ml gorącej wody
4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki
2 szklanki mleka- do śnieżek
15 dag kakaowych herbatników
20 dag wiórków kokosowych
2 łyżki masła
3 łyżki cukru
Ciasto cytrynowy puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*Dużą blachę wykładamy ciastkami.
*Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy.
*Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno.
Możemy też w zastępstwie ubić 500 ml śmietany kremówki na sztywno. Ciągle
ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.
Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową
wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
* Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki, ciągle
mieszając podprażamy na złoty kolor. Studzimy. Zimnymi wiórkami
posypujemy obficie ciasto.
Komentarze