CIASTO CYTRYNOWY PUCH

5 (146 ocen)

  • 60 min

Nieziemsko lekkie, delikatne, rozpływające się w ustach. Pozostawia niedosyt za kazdym razem gdy po nie sięgamy

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg sera np w wiaderku
    4 galaretki cytrynowe
    5 łyżek cukru pudru
    800 ml gorącej wody
    4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki
    2 szklanki mleka- do śnieżek
    15 dag kakaowych herbatników
    20 dag wiórków kokosowych
    2 łyżki masła
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Ciasto cytrynowy puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Dużą blachę wykładamy ciastkami.
    *Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy.
    *Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno.
    Możemy też w zastępstwie ubić 500 ml śmietany kremówki na sztywno. Ciągle
    ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.
    Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową
    wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
    * Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki, ciągle
    mieszając podprażamy na złoty kolor. Studzimy. Zimnymi wiórkami
    posypujemy obficie ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować