Cytrynowy pstrąg

0 (0 ocen)

  • 40 min

Aromatyczny, delikatny pstrąg o ziołowo-cytynowym smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • pstrąg tęczowy ok.300 g
    1 cytryna
    świeża pietruszka
    świeże oregano
    świeża szałwia
    sól

Cytrynowy pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga umyć, osuszyć, z każdej strony i w środku oprószyć solą. Do środka włożyć pęczek świeżych ziół: pietruszki, oregano i szałwię.
    Cytrynę pokroić w plasterki, część włożyć do środka, a częścią obłożyć wierzch ryby.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 30-35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy