Cytrynowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

Puszysty , nie za słodki , szybki do zrobienia deser z serka mascarpone ,bitej śmietany o cytrynowym smaku ..

Składniki:

  • MASA SEROWA :
    25 dkg. serka mascarpone
    0,5 l śmietany 30 %
    0,5 szklanki cukru pudru
    3 łyżki cukru kryształu
    1 łyżeczka wanilii
    2 łyżeczki żelatyny
    galaretka cytrynowa
    sok z jednej cytryny
    0,5 szklanki gorącej wody
    Biszkopty okrągłe ( około 15 sztuk )
    WIERZCH:
    Duża kiść winogron ciemnych
    2 galaretki cytrynowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cytrynowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cytrynowy deser 1. Galaretkę , cukier kryształ , żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ,podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia się galaretki i cukru , wystudzić .
    Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny , dodać wystudzoną galaretkę
    Śmietanę ubić z wanilią delikatnie wymieszać z serkiem , masę przelać do tortownicy wyłożonej biszkoptami , włożyć do lodówki do stężenia , na wierzch ułożyć winogrono , galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzątku .
    Wierzch deseru zalać tężejącymi galaretkami

Porady

W miarę potrzeby deser można dosłodzić

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować