Cytrynowo-miodowy krem z ricotty

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Delikatny, aksamitny krem o smaku cytrynowo-miodowym na bazie ricotty. Możemy go podać jako samodzielny deser lub w towarzystwie ulubionych owoców np. truskawek, jeżyn, malin lub poziomek.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ricotty
    łyżka miodu
    skórka otarta z cytryny
    łyżeczka limoncello lub innego likieru/wódki cytrynowej

Cytrynowo-miodowy krem z ricotty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy wszystkie składniki i ucieramy mikserem około 2 minut, aż wszystkie składniki się połączą i stworzą jednolitą, aksamitną konsystencję.

    Krem przekładamy do małych pucharków i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy np. skórką cytrynową lub ulubioną posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

Racuchy z ricotty