Cytrynowo-miodowe żeberka

0 (0 ocen)

Rewelacyjne połączenie słodkiego smaku miodu z wyrazistym smakiem kwaskowatej cytryny. Takie żeberka możemy również ugrillować.

Składniki:

  • 500 g żeberek wieprzowych
    Przyprawa do mięsa
    Sól z młynka
    Pieprz z młynka
    0,5 szklanki miodu
    50 ml oleju z cytryną i bazylią

Cytrynowo-miodowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do mięsa, solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Miód z olejem mieszamy, zalewamy mięso, dokładnie obtaczamy. Żeberka zostawiamy w marynacie na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie pieczemy w piekarniku przez 50 minut w 200*C.

Komentarze

Podobne przepisy