Cytrynowiec marmurkowy

  • wyświetlono: 576 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Szybkie ,pachnące i bardzo smaczne.

Docherro
  • 70min

Składniki

Margaryna Kasia
• Jajka 4szt.duże
• Mleko 400ml
• Mąka 5szkl.
• Cukier 2 szkl. cukier waniliowy
• Pr.do pieczenia 4 łyżeczki
• Kakao 3 łyżki
• Rodzynki 10dkg.
• Cytryny 2 duże

Sposób przygotowania przepisu:

Cytrynowiec marmurkowy

  • 1. Kasię,cukier i cukier waniliowy,mleko rozpuścić.Wystudzić,do zimnego dodać jajka,pr.do pieczenia,mąkę,sok z dwóch cytryn oraz startą skórkę.
    Zmiksować,dodać rodzynki i wymieszać.
    Na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta.Do pozostałej dodać kakao i zmiksować.Wyłożyć na jasną część ciasta.
    Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.do tzw.suchego patyczka.
    Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i startą czekoladą.

    Smacznego życzę!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Cytrynowiec

Dodane przez: Paulina16621

Cytrynowiec

Robię słodkości, bo rodzina je...

cytrynowiec

Dodane przez: kwiatkoska1990

cytrynowiec

coś słodkiego z nutką cytryny

cytrynowiec

Dodane przez: bocian83

CYTRYNOWIEC

Ciasto jest baaardzo cytrynowe,...

CYTRYNOWIEC

Dodane przez: zabeczka987

CYTRYNOWIEC

Ciasto to uwielbia cała moja rodzina...

image-1xh1cjp

Dodane przez: Madame2006

Cytrynowiec

Słodko-kwaśna delicja do poobiedniej...

Cytrynowiec

Dodane przez: rosik93

Cytrynowiec

Ciasto o kwaskowym posmaku.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE