CYTRYNOWIEC

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

ORZEZWIAJĄCE CIASTO Z PIANKĄ CYTRYNOWĄ SUPER NA UPALNE DNI W MIG ZNIKA ZE STOŁU ROZPŁYWA SIĘ W USTACH :))

  • 2 godz.

Składniki:

  • NA BISZKOPT:
    -5 JAJEK
    -5 ŁYŻEK CUKRU
    -5 ŁYŻEK MĄKI TORTOWEJ
    -1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    -KREM CYTRYNOWY:
    -1/2 SZK SOKU Z CYTRYNY
    -1 I 1/2 SZKL.WODY
    -2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
    -2 ŻÓŁTKA
    -1 SZKL. CUKRU
    -200 GR MASŁA
    PIANKA ŚMIETANKOWA
    -700 ML KREMÓWKI
    -2 GALARETKI CYTRYNOWE
    -SZKL.GORĄCEJ WODY
    -20-30 HERBATNIKÓW
    -2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
    -POLEWA
    -2 ŁYŻKI MASŁA
    -3 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY
    -4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
    -EWENTUALNIE TARTA CZEKOLADA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cytrynowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-216xskw 1. -BISZKOPT:
    -BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM, DODAĆ ŻÓŁTKA
    -NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ PRZESIANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA DELIKATNIE MIESZAMY ABY CIASTO NAM NIE OPADŁO
    -BLASZKĘ O WYM 25X30 WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA
    -PIECZEMY 15-20 MIN W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180 ST. TERMOOBIEG
  • image-0xyscft 2. -DO 1/2 SZKL WODY DAJEMY BUDYNIE I ŻÓŁTKA DOBRZE MIESZAMY ABY NIE BYŁO GRUDEK
    -POZOSTAŁĄ 1 SZKL WODYI 1/2 SZKL.SOKU Z CYTRYNY PRZELAĆ DO GARNKA WSYPAĆ CUKIER I ZAGOTOWAĆ
    -DO GOTUJĄCEJ SIĘ WODY DOAWAĆ MAŁYM STRUMYKIEM BUDYŃ MIESZAĆ DO ZGĘSTNIENIA
    -WYSTUDZIĆ
    DO MIĘKIEGO I UTARTEGO MASŁA DODAWAĆ PO ŁYŻCE WYSTUDZONEGO BUDYNIU I LEKKO MIKSOWAĆ
    -WYLAĆ MASĘ NA WYSTUDZONY BISZKOPT I WSTAWIĆ DO LODÓWKI DO STĘŻENIA
  • image-1pnlob1 3. GALARETKI ROZPUŚĆ W SZKL.GORĄCEJ WODY,POZOSTAW DO WYSTUDZENIA ALE NIE STĘŻENIA
    -KREMÓWKĘ UBIJ NA SZTYWNO Z DODATKIEM CUKRU PUDRU
    -DODAĆ GALARETKĘ I WSTAWIĆ DO LODÓWKI DO LEKKIEGO STĘŻENIA
  • image-1op51la 4. NA BISZKOPT DAJEMY MASĘ CYTRYNOWĄ NASTĘPNIE DAJEMY MASĘ ŚMIETANKOWĄ A NA KONIEK NAKLADAMY HERBATNIKI
    -POLEWAMY PRZYGOTOWANĄ POLEWĄ :MASŁO ROZPUSZCZAMY DODAJEMY SOK Z CYTRYNY I CUKIER I POLEWAMY CIASTO WKŁADAMY DO LODÓWKI DO STĘZENIA NAJLEPIEJ NA CAŁĄ NOC
  • image-0icj5sa 5. SMACZNEGO :)

Porady

-ABY CIASTO NIE BŁO TYLKO Z HERBATNIKAMI TO ROBIE PÓŁ NA PÓŁ A WIĘC CZĘŚĆ Z POTARTĄ CZEKOLADĄ A DRUGĄ WŁAŚNIE Z HERBATNIKAMI -PRZED NAŁOŻENIEM MASY CYTRYNOWEJ NASĄCZYŁAM BISZKOPT PRZEGOTOWANA LETNIA WODA +CYTRYNA+CUKIER ZAWSZE TAK NASĄCZAM BISZKOPT RADA MOJEJ BABCI BISZKOPT JEST ZAWSZE MIĘCIUTKI I MOKRY SMACZNEGO :))

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować