Ciasto cytrynowe usta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę ( 30×25 ) delikatnie natłuszczamy masłem aby biszkopty się lepiej trzymały.Biszkopty smarujemy powidłami i sklejamy po 2 szt podstawami do siebie,następnie układamy na blasze w równych odstępach.
2.2 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku , dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia.Po ok. 15 minutach w osobnych naczyniach rozpuszczamy kolejne 2 galaretki.
3.Budynie gotujemy na mleku dodając 2 łyżki cukru i odstawiamy do ostudzenia.Miękkie masło ucieramy na gładką masę stopniowo dodając wystudzony budyń.
Po wymieszaniu dodajemy tężejące 2 galaretki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
4.Przygotowaną masę delikatnie wylewamy na ułożone biszkopty uważając by ich nie zruszyć.Wkładamy do lodówki , a po lekkim stwardnieniu zalewamy pozostałymi 2 galaretkami.
Komentarze