*2 opakowania biszkoptów okrągłych
* 100 g powideł śliwkowych lub marmolady
*2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
*2 łyżki cukru
* 4 opakowania galaretek cytrynowych
* 200 g masła
*0,5 l mleka
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto cytrynowe usta
1.
Blachę ( 30×25 ) delikatnie natłuszczamy masłem aby biszkopty się lepiej trzymały.Biszkopty smarujemy powidłami i sklejamy po 2 szt podstawami do siebie,następnie układamy na blasze w równych odstępach.
2.
2 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku , dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia.Po ok. 15 minutach w osobnych naczyniach rozpuszczamy kolejne 2 galaretki.
3.
Budynie gotujemy na mleku dodając 2 łyżki cukru i odstawiamy do ostudzenia.Miękkie masło ucieramy na gładką masę stopniowo dodając wystudzony budyń.
Po wymieszaniu dodajemy tężejące 2 galaretki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
4.
Przygotowaną masę delikatnie wylewamy na ułożone biszkopty uważając by ich nie zruszyć.Wkładamy do lodówki , a po lekkim stwardnieniu zalewamy pozostałymi 2 galaretkami.
Odstawiamy do stężenia najlepiej na noc.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze