Ciasto cytrynowe usta

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszne,szybkie i proste-takie powinno być ciasto-i takie jest

  • 45 min

Składniki:

  • *2 opakowania biszkoptów okrągłych
    * 100 g powideł śliwkowych lub marmolady
    *2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
    *2 łyżki cukru
    * 4 opakowania galaretek cytrynowych
    * 200 g masła
    *0,5 l mleka

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cytrynowe usta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę ( 30×25 ) delikatnie natłuszczamy masłem aby biszkopty się lepiej trzymały.Biszkopty smarujemy powidłami i sklejamy po 2 szt podstawami do siebie,następnie układamy na blasze w równych odstępach.
  • 2. 2 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku , dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia.Po ok. 15 minutach w osobnych naczyniach rozpuszczamy kolejne 2 galaretki.
  • 3. Budynie gotujemy na mleku dodając 2 łyżki cukru i odstawiamy do ostudzenia.Miękkie masło ucieramy na gładką masę stopniowo dodając wystudzony budyń.

    Po wymieszaniu dodajemy tężejące 2 galaretki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
  • 4. Przygotowaną masę delikatnie wylewamy na ułożone biszkopty uważając by ich nie zruszyć.Wkładamy do lodówki , a po lekkim stwardnieniu zalewamy pozostałymi 2 galaretkami.

    Odstawiamy do stężenia najlepiej na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować