Cytrynowe pączki serowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepszy przepis na Tłusty Czwartek dla zapracowanych i zabieganych. Malutkie serowe pączusie, które zrobisz w kilka minut. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku.Do pączków dodałam skórkę z cytryny, sok, oraz likier cytrynowy, dzięki temu pączki nabrały pysznego cytrynowego aromatu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na pączki:
    300 g mąki pszennej
    250 g twarogu
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki cukru pudru
    skórka z 1 cytryny
    sok z 1/2 cytryny
    2 łyżeczki likieru cytrynowego

    Ponad to:
    0.5 l oleju rzepakowego do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Cytrynowe pączki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cytrynowe pączki serowe 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać mikserem, bądź łyżką. Ciasto ma być bardzo gęste.
  • Cytrynowe pączki serowe 2. Nabierać małe porcje ciasta i posypanymi mąka rękami robić małe kuleczki-pączusie.
  • Cytrynowe pączki serowe 3. Pączki smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu (nie powinny się smażyć zbyt szybko, żeby dosmażyły się w środku).
    Usmażone pączki osączać na ręczniku papierowym, a następnie posypywać cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować