Cytrynowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko, wodę, oliwę oraz jajka wymieszać. Dodać skórkę z cytryny, cukier waniliowy oraz przesianą mąkę. Zmiksować. Odstawić na ok. 15 min. aby ciasto odpoczęło. Na patelnię małymi porcjami wlewać ciasto i smażyć naleśniki.
2.Ser biały rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, skórę z cytryny, cukier waniliowy i cukier kryształ. Wszystko dokładnie wymieszać aż składniki się połączą.
3.Każdy naleśnik posmarować farszem serowym i złożyć w koperty.
4.Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej.
5.Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder oraz śmietan-fix.
6.Naleśniki polać roztopioną czekoladą i przyozdobić keksami bitej śmietany. Smacznego!
Komentarze