Cytrynowe babeczki w kropeczki

0 (0 ocen)

pyszne babeczki do herbaty, doskonałe na długie wieczory

Składniki:

  • 250 g mąki
    200 g cukru
    120 g margaryny
    150 g jogurtu naturalnego
    2 jajka
    skórka otarta z 2 cytryn
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier wanilinowy
    kawałki czekolady
    dodatkowo: zielony barwnik

Cytrynowe babeczki w kropeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Do 1 miski dodajemy suche składniki, do 2 mokre - mieszamy, następnie łączymy suche składniki z mokrymi. Do 1/3 ciasta dodajemy kilka kropli zielonego barwniku. Do papilotek nakładamy po 1 łyżeczce jasnej masy, następnie zieloną i znowu jasną. Tak robimy pozostałe babeczki. Pieczemy ok. 20-25 min. w temp. 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy