Cytrynowe babeczki lukrowane

  • wyświetlono: 94 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

smaczne:)

bozena
  • 6 porcje
  • 45min
  • Średni

Składniki

250 g mąki
80 g roztopionego , przestudzonego masła
80 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
skórka otarta z cytryny
2 jajka
3\4 szklanki mleka
3\4 łyżeczki proszku do pieczenia
oraz
gotowy lukier- pisak żółty o smaku cytrynowym

Sposób przygotowania przepisu:

Cytrynowe babeczki lukrowane

  • 1. Masło rozpuścić , przestudzić. Dodąć jajka, mleko.Wymieszać.
    Do tych składników dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrami.
    Dodać też startą skórkę z cytryny. Wymieszać. .
    Ciasto przełożyć do silikonowych foremek , Foremki te należy najpierw posmarować rozpuszonym masłem za pomocą pędzelka.
    .Babeczki piec około 20 minut do suchego patyczka. Po przestudzeniu udekorowąc lukrem - u mnie z pisaka.
    Smacznego:)

Porady

MOZNA JE POLUKROWAC DOMOWYM LUKREM Z SOKU Z CYTRYNY I CUKRU PUDRU
zdjecia sa mniejszej i wiekszej rozdzielczosci

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciastkaDeserWielkanocświętaprzekąskababaeczkicytrynowe babaeczkiwiosenne cytrynowe babeczki

Komentarze

Podobne przepisy

ciastka

Dodane przez: paolineczka

Lukrowane ciastka

Przepis na ciasteczka jest w naszej...

pierniczki lukrowane

Dodane przez: ewuska2016

Pierniczki lukrowane

Świąteczne pierniczki w lukrze

Kruche kawiatuszki ciastka

Dodane przez: Bożena Z.

Krucho waniliowe kwiatki lukrowane

wiosenne kwiatki-proste i szybkie...

Ciasteczka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Kruche ciasteczka cytrynowe

Są to idealnie kruche ciasteczka,...

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Ciasteczka cytrynowe

Ciasteczka cytrynowe bez jajek.

Popękane ciasteczka cytrynowe

Dodane przez: dagita

Popękane ciasteczka cytrynowe

Delikatne, o smaku cytrynowym,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE