Cytrynowa polędwiczka grillowana

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne mięsko, lekko kwaskowe- takie lubię. :)

  • 15 min

Składniki:

  • 6 plastrów polędwiczki wieprzowej
    sok z połowy cytryny
    pół łyżeczki pieprzu ziołowego
    pół łyżeczki przyprawy do mięs
    pół łyżeczki papryki słodkiej
    sól,pieprz
    odrobina oleju


Cytrynowa polędwiczka grillowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę lekko rozbić. Sok z cytryny wymieszać z pieprzem ziołowym,przyprawą do mięs,papryką słodką ,solą ,pieprzem i olejem. Mięso włożyć do tej mieszanki i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
    Patelnię grillową lub grilla rozgrzać i układać polędwiczki. Grillować po około 5 minut z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy