Cytrynowa krucha tarta

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna, kolorowa tarta :)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 1/4 szklanki cukru pudru
    - 10 dag margaryny
    - 1 żółtko
    - 1 cukier waniliowy

    Krem:
    - serek homogenizowany waniliowe (15 dag)
    - 1 galaretka cytrynowa
    - 0,5 szklanki gorącej wody

    Do dekoracji:
    - słodycze, kwiaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cytrynowa krucha tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wylepiamy nim formę na tartę o średnicy około 18 cm. Tartę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
  • 2. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Serki przekładamy do miski. Dodajemy lekko stężoną galaretkę i ubijamy. Krem wylewamy do tarty. Odstawiamy do zastygnięcia.
  • 3. Dekoracja: tartę dekorujemy słodyczami, kwiatami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krem cytrynowy Herbatniki Kokos Kwiaty jadalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować