1.Białka ubic na sztywno, dodać cukier, żółtka i na koniec mąki wymieszane z proszkiem, delikatnie wymieszać.Wylać na blaszkę i piec w temp 170 stopni ok 25 minut.
2.Krem:
Budynie ugotować w 1 litrze wody dodając 3/4 szklanki cukru.Gdy budyn zacznie gęstnieć wsypać galaretkę i wcisnąć sok z połowy cytryny.
Gdy budyń pzrestygnie utzreć go z margaryną.
Krem wyłożyć na biszkopt.
3.Żelatyne rozpuścic w niewielkiej ilości gorącej wody.Ostudzić.
Śmietane ubić na sztywno dodając na koncu 1/2 szklanki cukru pudru i żelatynę.Wylozyc na krem.
4.Wycisnąc sok z pozostałych cytryn.
Herbatniki maczac w soku i układać na śmietanę.
Wierzch ciasta polać lukrem zrobionym z pozostalego cukru pudru i reszty soku z cytryny.
Ciasto schłodzić.
Komentarze