Cynamonowy omlet bananowy z malinami - bez glutenu

0 (0 ocen)

  • 15 min

Cynamon i kardamon należą do grupy przypraw które rozgrzewają nasz organizm od środka, dlatego świetnie sprawdzą się one w jesienne i zimowe dni.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 banan
    2 jajka
    kilka kropel oleju np. rzepakowego
    szczypta cynamonu i kardamonu lun 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej
    Dodatkowo:
    kilka łyżek jogurtu naturalnego lub serka
    maliny lub inne owoce
    listki mięty do ozdoby

Cynamonowy omlet bananowy z malinami - bez glutenu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka, przyprawy i mieszamy (można wszystko wrzucić i zmiksować w blenderze). Mieszankę wylewamy na mocno rozgrzaną patelnię z kilkoma kropelkami oleju (jeśli macie w swoim domu patelnie z teflonem możecie pominąć olej). Ogień zmniejszamy i smażymy z obu stron na złoto. Omlet podajemy wg. uznania z jogurtem, serkiem, świeżymi owocami, z syropem klonowym lub miodem.

Komentarze

Podobne przepisy